Ilmanvaihtokanavien puhdistus Oulun alueella

ilmanvaihtokanavien puhdistus oulu

Ilmanvaihtokanavien puhdistuspalvelu Oulussa

Ilmanvaihtokanavien puhdistus Oulu ja lähialueet kaikenkokoisiin kohteisiin. Teemme ilmanvaihtokanavien puhdistuksia Oulun alueella kaiken kokoisiin kohteisiin. Paikallinen toimipisteemme sijaitsee Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa Oulujoen suulla Perämeren rannikolla ja palvelemme teitä Oulun seudulla. Kauttamme saat myös yläpölyjen puhdistukset niin kanavien päältä kuin muistakin paikoista.

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus on erittäin tärkeä kivijalka laadukkaan sisäilman turvaamiseksi.

Teemme aina työmme laadukkaasti, tunnollisesti ja turvallisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia työn jäljestä. Meillä on vankka kokemus työskentelystä saneerauskohteissa ja pystymme suunnittelemaan työt niin, että muut kohteen remontit eivät hidastu.

iv-puhdistus oulu
Etsitkö luotettavaa ilmanvaihtokanavien puhdistuspalvelua Oulusta? Valitse paikallinen asiantuntija ja hengitä puhtaampaa ilmaa kotona tai toimistossasi. Käytämme alan uusinta teknologiaa varmistaaksemme perusteellisen puhdistuksen. Säästä energiaa, paranna sisäilmaasi ja pidentää ilmanvaihtojärjestelmäsi käyttöikää. Ota yhteyttä jo tänään ja saat Oulun parasta palvelua!

Käytämme alan laadukkaimpia ja parhaimpia välineitä puhdistustyössä. Olemme tehneet isoja hankintoja kalustoon ja meillä on käytössä useampi alipaineistaja, joiden avulla varmistamme riittävän alipaineen kanavistossa puhdistustyön aikana kohteessa kuin kohteessa.

Ota yhteyttä

  Aloitamme työt aina tutustumalla kohteeseen ja perehdytämme työntekijämme kohteen eri työvaiheisiin ja mahdollisiin erityispiirteisiin, kuten korkeisiin tai ahtaisiin tiloihin. Työturvallisuus ja työmaan siisteys ovat meille erittäin tärkeitä.

  Käytämme ainoastaan säännöllisesti tarkastettuja ja huollettuja henkilönnosto välineitä. Mielestämme työmaan siisteys on yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä. Tästä syystä huolehdimme, että työkohteemme pysyvät mahdollisimman siistinä työmaan ollessa käynnissä ja siivoamme tilat vähintäänkin yhtä siisteiksi kuin tullessamme kohteeseen.

  Työturvallisuusohjeemme löydät TÄÄLTÄ.

  ilmanvaihtokanavan puhdistaminen oulussa

  Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistukseen kuuluu mm.

  • Piirustuksiin tutustuminen
  • Konealuekohtainen työsuunnitelma
  • Tarvittavien palopeltien sulkeminen
  • Kanaviston tulppaus
  • Venttiilien irrotus ja pesu
  • Poistopuolen harjaus konealue kerrallaan
  • Poistopuolen koneiden puhdistus ja pesu
  • Venttiilien kiinnitys
  • Tulopuolen koneiden puhdistus ja pesu
  • Tulopuolen alipaineistus
  • Tulopuolen venttiilien irrotus ja pesu
  • Tulopuolen harjaus konealue kerrallaan
  • Venttiilien kiinnitys
  • Mittaus
  • Säädöt
  • Itselle luovutus
  • Asiakkaalle luovutus

  Teemme isoimmissa kohteissa myös viikkoraportin, johon kirjaamme työn edistymisen eri vaiheittain ja suunnitellut työvaiheiden aloitusajankohdat. Teemme tarvittaessa  kattavan mineraalivillakartoituksen ja vaadittavat muutos ja purkutyöt. Mineraalivillakartoituksesta voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

  Asiakkaan tarpeiden mukaan voimme desinfioida järjestelmän AOT-tekniikalla. AOT- tekniikka hyödyntää uv-valoa ja nelimetallista katalyyttipintaa, joka puhdistaa kanaviston pinnan ja sisäilman. Käsittely voidaan suorittaa puhdistustyön aikana, eikä ilmaan jää kemikaali -tai muita jäämiä. Teemme desinfiointeja myös sumuttamalla iv-järjestelmän tarpeenmukaisella desinfiointiaineella.

  Jos ilmanvaihtokanavien puhdistuksen aikana löydetään puutteita järjestelmässä, voimme tehdä tarvittavat asennus tai muutostyöt heti paikan päällä. Kauttamme saat hankittua uudet moottorit, kanava-asennukset tai tilakohtaiset Lto-laitteet. Tilakohtaisen Lto-laitteen etuna on se, että se voidaan asentaa helposti ja nopeasti.

  Koko iv-järjestelmää ei tarvitse uusia, jos tilojen muutoksen takia yksittäisiä huoneita on jäänyt heikolle ilmanvaihdolle. Me RIA-AIR:n oululaiset edustajat autamme sinua valitsemaan toiveidesi mukaisen puhdistuspalvelun ja olemme valmiina tarjoamaan sinulle henkilökohtaista palvelua paikallisesti. Tarjoamme ilmanvaihtokanavien puhdistus Oulu ja lähialueilla.

  Usein kysytyt kysymykset

  Ilmanvaihtokanaviin kertyy ajan mittaan kaikenlaisia ilmateitse kulkevia epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä, mikrobeja, bakteereja, savu-, käry- ja kemikaalijäämiä, ja jopa homesieniä. Näillä epäpuhtauksilla on suora vaikutus sisäilman terveyteen, asumisen viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen, ja työhyvinvointiin.

  Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus edesauttaa kiinteistön sisäilman terveyttä ja kosteustasapainon ylläpitämistä vähentäen muun muassa ilmankosteuden aiheuttamia sisäilmaongelmia. Hyvin huolletut ilmanvaihtokanavat myös edesauttavat kiinteistön rakenteiden kunnon ylläpitämistä.

  Hengitysliitto suosittelee ilmanvaihtokanavien puhdistusta vähintään 5-7 vuoden välein. Erikoistapauksissa puhdistuksen säännöllisyyteen vaikuttavat eri tekijät, kuten se onko perheessä allergioita tai lemmikkejä, ja millaisella paikalla kiinteistö sijaitsee.

  Esimerkiksi urbaaneilla alueilla, tehdasalueiden lähettyvillä tai rakennustyömaiden lähettyvillä sijaitsevien kiinteistöjen ilmanvaihtokanaviin kertyy helpommin pölyä ja muita epäpuhtauksia kuin vaikkapa maaseudulla tai taajaman ulkopuolella sijaitsevissa kiinteistöissä. Toisaalta myös siitepöly kulkeutuu helposti ilman mukana ilmanvaihtokanaviin ja joissain tapauksissa esimerkiksi linnut saattavat pesiä ilmanvaihtokanaviin aiheuttaen tukoksia.

  Ilmanvaihtokanavien puhdistus on kiinteistön arvoa nostava huoltotoimenpide, joka kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin. Hengitysliitto suosittelee ilmanvaihtokanavien puhdistusta vähintään 5-7 vuoden välein. Erikoistapauksissa puhdistuksen säännöllisyyteen vaikuttavat eri tekijät, kuten se onko perheessä allergioita tai lemmikkejä, ja millaisella paikalla kiinteistö sijaitsee.

  Ilmanvaihtokanaviin päätyy ilman mukana epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä, hyönteisiä, savu- ja kemikaalijäänteitä, sekä mikrobeja, jotka pahimmassa tapauksessa voivat aiheuttaa kiinteistöön homevaurioita tai palovaaran. Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus vähentää epäpuhtauksia ja parantaa sisäilman laatua, ylläpitää kiinteistön rakenteiden terveyttä, ja lisää asumisen viihtyvyyttä.

  Ilmanvaihtokanavien huoltotyöt ja puhdistus ovat yksinkertainen ja nopea toimenpide, josta koituu kiinteistön asukkaille tai muille käyttäjille vain vähän vaivaa tai häiriötä. Esimerkiksi omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus voidaan suorittaa loppuun muutamassa tunnissa. Työstä ei koidu asukkaille pöly- tai likahaittaa, vaan kotisi pysyy siistinä puhdistustyöstä huolimatta. Työn aikana voit jatkaa asumista ja elämistä talossa normaaliin tapaan.

  Hengitysliitto suosittelee ilmanvaihtokanavien puhdistusta vähintään 5-7 vuoden välein, mutta todellisen ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarpeen määrittävät eri tekijät, kuten se onko perheenjäsenilläsi allergioita, onko perheessäsi lemmikkejä, tai missä kiinteistö sijaitsee.

  Kaupunkialueilla, sekä teollisten alueiden ja kaivauksien lähellä sijaitsevien kiinteistöjen ilmanvaihtokanaviin kertyy helpommin pölyä ja savu- sekä kemikaalijäänteitä. Myös siitepöly, hyönteiset, linnut, sekä rasva aiheuttavat epäpuhtauksien kertymisen ilmanvaihtokanaviin. Ilmanvaihtokanavat onkin hyvä puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti, sillä tukkeumat lisäävät terveydelle haitallisia riskejä ja vaarantavat kiinteistön paloturvallisuuden.

  Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus edesauttaa kiinteistön sisäilman terveyttä ja kosteustasapainon ylläpitämistä vähentäen muun muassa ilmankosteuden aiheuttamia sisäilmaongelmia. Hyvin huolletut ilmanvaihtokanavat myös edesauttavat kiinteistön rakenteiden kunnon ylläpitämistä. Terve ja hyvin hoidettu kiinteistö, jossa tärkeät huoltotyöt, kuten ilmanvaihtokanavien puhdistus, on hoidettu säännöllisesti myös säilyttää arvonsa pidempään.

  Ilmanvaihtokanavat on hyvä tarkistaa ja puhdistaa säännöllisin väliajoin, jotta kodin sisäilma pysyy terveellisenä. Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen auttaa myös ehkäisemään rakenteellisten ongelmien syntymistä ja sillä on myös palokuormaa vähentävä vaikutus. Ilmanvaihtokanavien puhdistus on yksinkertainen ja tehokas toimenpide, jolla voidaan minimoida riskitekijät ja samalla sekä lisätä viihtyvyyttä että nostaa kiinteistön arvoa.

  RIA-AIR:n pitkän kokemuksen ansiosta ilmanvaihtokanavien puhdistus ja huoltotyöt hoituvat kohteesta riippumatta kätevästi ja kiinteistön asukkaita tai kiinteistössä työskenteleviä henkilöitä häiritsemättä. Hoidamme työt aina turvallisuusasiat etusijalla.

  Ilmanvaihto, usein lyhennettynä IV, on keskeinen osa rakennuksen ilmanlaadun hallintaa. IV-Puhdistus viittaa ilmanvaihtojärjestelmän puhdistusprosessiin, joka kattaa kanavat, venttiilit, suodattimet ja muut järjestelmän osat.

  Ilmanvaihtojärjestelmä kerää ajan mittaan epäpuhtauksia, kuten pölyä, likaa, homeitiöitä ja bakteereja. Nämä epäpuhtaudet voivat heikentää ilmanlaatua ja aiheuttaa terveysongelmia, kuten allergioita ja hengitysongelmia. IV-Puhdistus varmistaa, että järjestelmä toimii tehokkaasti ja tarjoaa puhdasta ja terveellistä ilmaa.

  Lisätietoa ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta

  Puhdas ilmanvaihtojärjestelmä ei ainoastaan paranna sisäilman laatua, vaan sillä on myös positiivinen vaikutus ympäristöön. Likaiset kanavat voivat lisätä energiankulutusta, mikä johtaa suurempiin hiilidioksidipäästöihin. Säännöllinen puhdistus voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja pienentämään hiilijalanjälkeä.

  Vaikka monet kotitaloudet saattavat harkita ilmanvaihtokanavien itsepuhdistusta, ammattimainen puhdistus tarjoaa monia etuja. Ammattilaiset käyttävät erikoistyökaluja ja -menetelmiä, jotka takaavat perusteellisen puhdistuksen. Lisäksi he voivat tunnistaa ja korjata mahdolliset ongelmat, jotka saattavat jäädä huomaamatta itsepuhdistuksessa.

  Puhdistuksen jälkeen on tärkeää huolehtia ilmanvaihtokanavien säännöllisestä huollosta ja ylläpidosta. Tämä voi sisältää suodattimien vaihdon, järjestelmän tarkastuksen ja mahdollisten vaurioiden korjauksen. Säännöllinen huolto varmistaa, että järjestelmä toimii optimaalisesti ja pidentää sen käyttöikää.

  Puhdas ilmanvaihtojärjestelmä voi parantaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta. Likaiset kanavat ja suodattimet voivat estää ilmavirtausta ja saada järjestelmän työskentelemään kovemmin, mikä lisää energiankulutusta. Säännöllinen puhdistus ja huolto voivat auttaa vähentämään energiakustannuksia ja säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

  Asiantuntijat suosittelevat ilmanvaihtokanavien puhdistamista vähintään 3-5 vuoden välein. Tämä voi kuitenkin vaihdella riippuen rakennuksen sijainnista, käytöstä ja ympäristötekijöistä. Esimerkiksi, jos asut alueella, jossa on paljon siitepölyä tai rakennuspölyä, puhdistus saattaa olla tarpeen useammin.

  Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarve voi ilmetä monin eri tavoin. Jos huomaat lisääntynyttä pölyn kertymistä kotona, outoja hajuja ilmanvaihdosta tai allergisten oireiden pahenemista, kanavat saattavat kaivata puhdistusta. Myös heikentynyt ilmanvaihto ja lisääntynyt energiankulutus voivat olla merkkejä likaantuneista kanavista.

  Vaikka ilmanvaihtokanavien puhdistus on yleensä turvallista, on olemassa riskejä, jos sitä ei tehdä oikein. Väärät puhdistusmenetelmät voivat vahingoittaa kanavia tai järjestelmän osia. Lisäksi, jos kanavissa on homekasvustoa ja sitä ei käsitellä asianmukaisesti, se voi levitä ja aiheuttaa terveysongelmia.

  Säännöllisesti huollettu ja puhdistettu ilmanvaihtojärjestelmä voi lisätä kodin arvoa. Potentiaaliset ostajat arvostavat puhdasta ja tehokasta ilmanvaihtoa, mikä voi tehdä kodistasi houkuttelevamman markkinoilla.

  Monet myytit kiertävät ilmanvaihtokanavien puhdistuksen ympärillä. Yksi yleinen myytti on, että puhdistus on tarpeen vain, jos näet näkyvää likaa tai pölyä. Totuus on, että kanavissa voi olla epäpuhtauksia, joita ei näe paljain silmin. Toinen myytti on, että puhdistus voi vahingoittaa järjestelmää, mutta kun se tehdään oikein, se voi itse asiassa pidentää järjestelmän käyttöikää.

  1. Parantunut sisäilman laatu: Puhdistamalla ilmanvaihtojärjestelmän voit vähentää epäpuhtauksien määrää sisäilmassa.
  2. Energiansäästöt: Puhdas järjestelmä toimii tehokkaammin, mikä voi vähentää energiankulutusta ja säästää kustannuksia.
  3. Pidentynyt järjestelmän käyttöikä: Säännöllinen huolto ja puhdistus voivat pidentää ilmanvaihtojärjestelmän käyttöikää ja vähentää korjauskustannuksia.
  4. Vähentynyt terveysriski: Puhdistamalla järjestelmän säännöllisesti voit vähentää homeen, bakteerien ja muiden haitallisten aineiden riskiä.
  has been added to the cart. View Cart
  SOITA MEILLE